YouTube
en
10.02.2013.

Marin Čilić treći put pobjednik!

Marin Čilić treći put pobjednik! Zagreb Indoors
Marin Čilić je treći put pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa! U finalu osmog izdanja vodeći hrvatski tenisač je sa 6:1, 6:3 svladao Austrijanca Jurgena Melzera za 66 minuta i tako došao do devetog naslova u karijeri. Prvi put bio je pobjednik 2009. godine, kad je svladao Marija Ančića, a onda je sezonu potom obranio naslov pobijedivši Michaela Berrera.

Čilić je od početka do kraja igrao izvrsno, a već je početak meča dao naslutiti rasplet. Imao je dvije „break“ lopte za 2:0, a gem na suparnikov servis oduzeo je za 5:3, kad je Melzera iz takta izbacila odluka linijskog suca s kojom se dugo nije mogao pomiriti. Kad je bio suočen s „break“ loptom zabio je servis na koji je pozvan aut, a on je smatrao da je bio as. Nakon tog trenutka Čilić je potpuno dominirao i do kraja meča je izgubio samo jedan gem.

„Stvarno je teško reći je li Melzerov servis bio dobar ili ne. Bilo je blizu, servis je bio jak, ali takvih odluka ima nekoliko u svakom meču“, rekao je Čilić. „Igrao sam maestralno, gotovo savršen meč. Sigurno je bio najbolji u posljednjih godinu, godinu i pol dana. Sve je funkcioniralo savršeno – servis, retern, moje kretanje na igralištu. Nametnuo sam mu jak pritisak“, rekao je Čilić.

Sada je Čilićev omjer pobjeda i poraza u Zagrebu 17-4 i jedan je od najuspješnijih igrača u Domu sportova. Ovo je peti put da je hrvatski tenisač osvojio naslov, jer su pobjednici bili Ivan dodig i Ivan Ljubičić.

„Svi u dvorani su vidjeli da je bio čisti as. Kažu, jedan poen ne može odlučiti meč, ali strašno trebate poene kao što je taj u ovakvom meču. Trebao mi je taj poen da mogu ostati ravnopravan. Nakon toga on je jednostavno odjurio“, rekao je Melzer.

„Kao igrač imate najbolji pogled, najbolji osjećaj. Znam, ovakve se stvari događaju, i Marin je zaslužio pobjedu. Stvarno je igrao odlično“, rekao je Melzer.