YouTube
en
31.01.2015.

Trojica bivših pobjednika u istoj četvrtini ždrijeba

Trojica bivših pobjednika u istoj četvrtini ždrijeba Zagreb Indoors
Ždrijeb nije imao milosti za bivše pobjednike PBZ Zagreb Indoorsa: čak trojica smješteni su u istoj četvrtini, i to baš onoj u kojoj se nalazi prvi nositelj Ivo Karlović. To su Cipranin Marcos Baghdatis, Ukrajinac Sergij Stahovskij i Rus Mihail Južnjij, koji će doista imati težak posao na putu prema polufinalu. Kad se tome doda da je u istom dijelu i Borna Ćorić jasno je kakvi se mečevi mogu očekivati.
Ivan Dodig, također bivši osvajač Zagreba, nalazi se u četvrtoj četvrtini, ali i njega čeka intrigantan susret već na startu, jer će mu suparnik biti kolega iz reprezentacije u Davisovu kupu Mate Delić.
„Prošle godine smo na početku igrali Mate i ja, sad će mu suparnik biti Ivan. Očito se 'pretplatio' na hrvatske derbije“, prokomentirao je ishod ždrijebanja četverostruki osvajač turnira Marin Čilić, koji zbog ozljede neće moći braniti naslov. „Najlošije je prošao Toni Androić, kojeg čeka Baghdatis, Antonio Veić ima dobru priliku, a Borna je u najtežoj četvrtini, gdje je i Karlović. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet“, rekao je Čilić.
Ivo Karlović će, kao jedan od četiri vodeća nositelja, biti slobodan u prvom kolu te će se u akciju uključiti u osmini finala, protiv boljeg iz susreta Androić – Baghdatis. Ćorića čeka Sergij Stahovskij, a Antonija Veića James Ward.
„Šteta što je toliko dobrih igrača u gornjoj četvrtini, koja je vrlo jaka. No ako želiš osvojiti naslov moraš pobjeđivati dobre, prije ili kasnije“, rekao je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat, a Goran Ivanišević se nadovezao: „Već u prvom kolu ima nekoliko zanimljivih mečeva. Očekujem dobar turnir i dobru posjećenost.“