YouTube
en
08.02.2015.

"Bez pomoći Grada ovo je bio posljednji odigrani poen"

"Bez pomoći Grada ovo je bio posljednji odigrani poen" Zagreb Indoors
Završetak turnira je prilika za svođenje računa i završne dojmove, a kad je u pitanju PBZ Zagreb Indoors to se učini na konferenciji za novinare nakon finalnog meča. Nazočili su joj Branimir Horvat, direktor turnira, Goran Ivanišević, sudirektor, Ivan Ljubičić, bivši pobjednik i ambasador turnira, te Marin Čilić, četverostruki osvajač naslova.
"Zahvaljujem medijima na trudu i izvještavanju s čudnijeg i tužnijeg Indoorsa od prethodnih, nakon što je Grad Zagreb otkazao sponzorstvo. Zahvaljujem Gradu na pomoći prethodnih godina, ali bez daljnje pomoći ovo će biti posljednji meč koji je odigran u ovoj dvorani. Ugasit će se sve dobro što se radilo prethodnih deset godina. Molim Grad da promisli, jer ako izgubimo turnir ATP ga više nikad neće vratiti u Zagreb", rekao je Ivanišević.
Direktor Horvat se nadovezao:
"Na kraju smo velikog posla, a osjećaji su pomiješani. Zadovoljan sam kako je sve prošlo unatoč složenim uvjetima sve je prošlo u najboljem redu. Promovirali smo Zagreb i Hrvatsku u najboljem svjetlu. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli, zahvaljujem igračima, kao i svim ljudima dobre volje koji su nam htjeli pomoći ne zato što vole mene, Gorana ili Ivana, nego zato što su svjesni što ovo znači. Ako ova promocija nije dovoljna... Mi ne tražimo da nas se financira u potpunosti, nego u okvirima u kojima Hrvatska jest. Nadam se da će ljudi koji donose odluke promijeniti stavove i mišljenje", rekao je Horvat.
Ivan Ljubičić se djelomično osvrnuo na igračku kvalitetu:
"Bilo je kao dobrih mečeva, bio je to tjedan jako dobrog tenisa. Finale nije bilo spektakularno, više nervozno, a ovo je bio jedan od rijetkih turnira bez Hrvata u finalu. Nadam se da će se stara tradicija uskoro nastaviti."
Marin Čilić, unatoč neigranju zbog ozljede, opet je bio u Domu sportova.
"S igračke strane svima nam ovaj turnir puno znači. Ovdje sam od 2006. godine, igrao sam svaki put osim kad sam bio ozlijeđen. Ovaj turnir treba hrvatskim igračima da osjete igranje na ATP turnirima. Ovdje se stekne veliko iskustvo. Dakle, ima i promotivnu svrhu i pomoć je igračima."
Hoće li turnira biti sljedeće sezone i do kada se to treba odlučiti?
"Puno vremena nemamo. Podrška Dubaija nam nije riješila problem, samo je dijelom zatvorila konstrukciju. Dugo smo gradili ugled i sad smo ga na neki način prokockali prema našem partneru. Nije nam ni na kraj pameti da dalje srljamo", rekao je Horvat.